Veilig wonen

Je wil er 100% op vertrouwen dat jouw (t)huis een veilige plek is om te wonen. Maak je huis nog veiliger met brand- en inbraakpreventiemiddelen. Met onze klusadviezen en stappenplannen weet je hoe je deze producten moet installeren of bevestigen voor optimale veiligheid.

Brandbeveiliging (2)

Veilige feestdagen | Tips om je huis brandveilig te versieren

De feestdagen zijn weer in zicht. Sinterklaas is het land uit en de schoen maakt plaats voor de kerstboom. We trekken massaal onze kerstversiering uit de kast en maken er een gezellige bonte boel van. Kaarsjes, verlichting, slingers, ballen en als kers op de taart de piek. Maar hoe brandveilig is jouw kerststal?

Brandpreventie | Tips en hulpmiddelen

Jaarlijks ontstaat er bij ruim 100.000 woningen brand. Vaak komt brand onverwachts, zorg er dus voor dat je goed voorbereid bent. Quofi helpt je met het voorkomen van brand, maar ook met welke middelen je de brand kan blussen.

Inbraakpreventie (7)

Veilig ventileren voor een beter klimaat

Goed ventileren zorgt voor een schonere lucht en dus minder fijnstof. Het is wel belangrijk dat inbrekers geen kans krijgen door ramen of deuren die open staan. Veiligheid en ventilatie gaan dankzij AXA Home Security weer hand in hand dankzij slimme oplossingen.

3 belangrijke tips waarmee jij je schuur, berging of garage beter beveiligt

Je hebt de voordeur beveiligd met een SKG-slot, voor de ramen zit een barrièrestang en ook de achterdeur heeft een anti-inbraakstrip. Top! Maar heb je ook al gedacht aan de schuur die achter in de tuin verstopt zit of de berging helemaal in de kelder uit het zicht?

Voorkom een inbraak met kerntrekbeveiliging

Kerntrekken of cilindertrekken (ook wel de Roemeense methode genoemd) is één van de meeste populaire inbraakmethodes. Inbrekers draaien hierbij een gehard stalen schroef in de cilinder. De cilinder wordt vervolgens met een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. Een eitje voor iedere (onervaren) inbreker.

Goede beveiliging, is een zorg minder

Wist je dat een inbreker maar 15 cm nodig heeft om zich naar binnen te wringen? Inbraken vinden helaas nog steeds plaats in Nederland en vooral nu het vroeger donker wordt is het makkelijker voor criminelen om ongezien rond te sluipen.

Stappenplan - PKVW

Voorkom een inbraak met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met het PKVW-certificaat laat je zien dat je woning voldoet aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Inbraakpreventietips

"

Het aantal woninginbraken daalt jaarlijks, toch is elke inbraak er één te veel. Is er eenmaal ingebroken in je huis dan voel je je niet meer veilig en volgen er slapeloze nachten. Voorkom een inbraak en ga aan de slag met inbraakpreventie.

"

Woning beveiligen

Een veilig huis waar je met een veilig gevoel kan wonen zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is helaas vaak niet het geval. Het aantal woninginbraken neemt steeds verder toe. Elke 3 minuten is er in Nederland een woninginbraak. Er wordt vaak pas door huiseigenaren actie ondernomen om de woning te beveiligen nadat het kwaad al is geschied.

Keuzehulp (6)

Keuzegids: welk slot zoek jij

Cilindersloten komen in allerlei soorten en maten, het is dus geen wonder dat je twijfelt welke cilinder jij moet bestellen voor je deur. In onderstaande uitleg vind jij in 3 simpele stappen precies wat je nodig hebt. Heb je naar aanleiding van dit stappenplan nog vragen, dan horen we natuurlijk graag van je.

Voorkom een inbraak met anti-inbraakstrips

De meeste inbrekers zijn gelegenheidsinbrekers. Dat wil zeggen dat ze vanaf een afstandje kijken of je deur slecht beveiligd is en wanneer dat zo is slaan ze toe. Hierbij is één van de meest voorkomende inbraakmethodes het openwrikken van de deur met een schroevendraaier of een koevoet.

Veilig van huis met Yale

Zorgeloos van huis, kan alleen als je weet dat je huis goed beveiligd is. In samenwerking met Yale hebben wij de beste beveiligingstips verzameld, zodat je je woning optimaal kunt beveiligen. Houd inbrekers buiten met Yale!

Zo plaats je een Koolmonoxidemelder op de juiste manier

Jaarlijks lopen bijna 200 mensen een koolmonoxidevergiftiging op, waarvan een groot deel op de spoedeisende hulp terechtkomt. Een tiental vergiftigde personen overleeft een dergelijke situatie niet.

Deuren beveiligen

Deuren zijn meestal populair bij inbrekers. Geen wonder: een gemiddelde deur is vaak op verschillende plekken gevoelig voor inbraak. Een goed slot is uiteraard belangrijk, alleen niet voldoende. Met een schroevendraaier of koevoet wrikt een inbreker de ruimte tussen deur en kozijn in een oogwenk open.

Ramen beveiligen

Veel frisse lucht in huis is natuurlijk fijn. Maar al die ramen zijn voor inbrekers een kant en klare uitnodiging om een kijkje in je huis te nemen. Het is daarom van groot belang om de ramen van de woning goed te beveiligen tegen inbraak.