3 belangrijke tips waarmee jij je schuur, berging of garage beter beveiligt

Je hebt de voordeur beveiligd met een SKG-slot, voor de ramen zit een barrièrestang en ook de achterdeur heeft een anti-inbraakstrip. Top! Want hierdoor daalt het aantal woninginbraken steeds verder.

Maar heb je ook al gedacht aan de schuur die achter in de tuin verstopt zit of de berging helemaal in de kelder uit het zicht? Inbrekers verleggen hun werkveld steeds vaker van huis naar de schuur, berging of garage. Jammer als daar nou net jouw gloednieuwe elektrische fiets staat.

Beveilig je schuur beter

Tijd om ook die plekken beter te beveiligen. Quofi.nl vertelt je hoe je het beste je schuur, garage of een berging beveiligt.

1. Beveilig je schuur en berging tegen cilindertrekken

Cilindertrekken is één van de populairste inbraakmethodes onder inbrekers. Aangezien er vaak een simpel slot op de deur van een berging of schuur zit, wordt deze methode vaak toegepast voor het opbreken hiervan. Slechts 30 seconde is er nodig om binnen te komen en je dure boormachine ligt voor inbrekers voor het oprapen. Voorkom cilindertrekken en voorzie je schuur en berging van veiligheidsbeslag met anti-cilindertrekbeveiliging. Uiteraard wel met het keurmerk SKG** of SKG***.

Bekijk het assortiment kerntrekbeveiliging hier >

2. Beveilig je garagedeur met garagedeurbeveiliging

Garages die niet goed zichtbaar zijn vanaf de weg en wat verder van het woon- en slaapgedeelte staan, zijn zeer aantrekkelijke voor inbrekers om naar binnen te gaan. Met slechts een simpel extra slot voor garagedeuren zorg je al voor een goede beveiliging van je garage. Plaats een balkslot en blokkeer het kantelen van de garagedeur in de rail of kies voor een espagnoletslot dan heb je een extra slot waarmee de deur vastgezet wordt aan de muur. Handig!

Bekijk het assortiment garagedeurbeveiliging >

3. Anti-klimstrips voorkomt opklimmen op muren, schuttingen en daken

Schuttingen, muren en daken zijn ideaal voor inbrekers om op te klimmen en zo de tuin in te glippen. Je Big Green Egg wordt zo wel een heel makkelijke prooi. Plaats anti-klimstrips op muren, schuttingen, regenpijpen en daken en je maakt opklimmen vrijwel onmogelijk. Extra pluspunt het weert ook huisdieren.

Bekijk hier het assortiment anti-klimstrips >

Wat is cilindertrekken?

Met een accu boor/schroefmachine draaien inbrekers een schroef in het cilinderslot, waarna ze de complete cilinder uit het slot trekken. Een methode die vergelijkbaar is met het halen van een kurk uit een wijnfles door middel van een kurkentrekker. Lees hier meer over kerntrekken >

Hulp nodig bij het beveiligen van je schuur, berging, tuin of huis? Neem contact op met Quofi.nl en we helpen je verder!