5 keer inspiratie om je tuin klaar te stomen voor het tuinseizoen

5 klustips voor de tuin

Zet je tuin helemaal naar eigen en met eigen hand

Bijna lente, begint het al te kriebelen? Het tuinseizoen is bijna aangebroken en dat betekent handen uit de mouwen en haal die groene vingers maar tevoorschijn. Wederom dit jaar zijn steigerhout, pallethout en de betonlook niet weg te denken uit de tuin. Met wat tuingereedschap en een zaag, hamer, spijkers en meetlint kan een doe-het-zelver al snel aan de slag.

Plant in het bakkie

Is je complete tuin betegeld of bestraat? Met deze plantenbakken kun je al je planten en bloemen kwijt op jouw manier. Of je nu weinig ruimte hebt, een betonlookliefhebber bent of niet vast wil zitten aan een vaste indeling. Met deze plantenbakken maak je je tuin helemaal naar jouw zin.

Bekijk hier hoe je de betonnen plantenbak in elkaar zet
inspiratie van Blogloving, Roomed en Web-rated.nl

   

Scheid het afval van je tuin

Je kunt niet met en niet zonder ze. Vind je de kliko ook maar een doorn in het oog? Met onderstaande kliko behuizingen haal je de kliko uit het zicht en heb je nog extra opbergmogelijkheden ook.

Haal hem nu nog uit het zicht met behulp van deze bouwtekeningen
inspiratie van De buitenboel en Diybastelidee.com

 

Van het padje af of juist op

Eindelijk door de tuin wandelen zonder de bloemperken en het gras te vertrappen. Met deze paden spring je van hot naar her en kun je stapje voor stapje van je tuin genieten. Je kinderen maak je gegarandeerd blij. Moet je toevallig een boom zagen, gebruik hem! Zaag de boom in stukken en maak er een natuurlijk pad van.
inspiratie van Welke.nl en Roomed

  

En daarna lekker bankhangen

Na een dagje in de tuin werken verdien je het om onderuit te zakken in je eigen tuin. De pallethouten bank zet je in een handomdraai in elkaar en is heerlijk om in neer te ploffen. En als je letterlijk wil bank-hangen dan is de palletbank met touw een zwierend succes.

We hebben de uitleg voor het betonnen/houten bankje voor je gevonden. De watervaste lijm vind je op quofi.nl
inspiratie van Blogloving, Showhome en Indulgy.com

  

Gelukkig zitten we er warmpjes bij

 ’s Avonds kan het flink afkoelen, maar dat mag je niet weerhouden om van je tuin te genieten. Deze vuurtafels en vuurplaats laten je niet in de kou staan. En met een zak marshmallows erbij houd je de kinderen de hele avond zoet.
inspiratie van steigerhout-bouwtekeningen.nl, Welke.nl en Thewood.com

  

Begint het al te kriebelen? Met dit assortiment aan tuingereedschappen, handgereedschappen en accu machines kun je snel aan de slag.