Veilig wonen | Voorkom inbraak en brand

Veilig wonen

5 snelle tips | InbraakPreventieCheck-app | Convenant

Veilig en zorgeloos wonen, dat moet toch mogelijk zijn voor iedereen? Dat vinden wij van Quofi ook en dus helpen we je op weg met (klus)adviezen, tips en producten, zodat ook jij straks een zorgeloos en veilig (t)huis hebt.

De Nationale InbraakPreventieWeken zijn gestart!

De Nationale InbraakPreventieWeken zijn van start. Hét moment om aan de slag te gaan met inbraakpreventie. Bekijk hier de acties van Yale Smart Living in het kader van NIPW.

Klusadvies - brandpreventie
Anti-inbraak tips
Kerntrek tips
24/7 controle over jouw huis

5 snelle anti-inbraaktips

1. Deur op slot
Draai de deur echt op slot, ook als je maar even weggaat. 1 tot 2 huisgenoten doen de deur niet altijd op slot. Dit geeft de inbreker de kans om te flipperen. Met slechts een pasje is hij binnen een halve minuut binnen zonder enige inbraakschade.

2. Extra maatregelen
Slechts 1 op de 13 huishoudens heeft 2 extra sloten (onder en boven een knip) op zijn voordeur, waardoor een inbreker op 2 extra punten aan de slag moet. Hij kiest dan wel een ander uit. Wil je liever alles in 1? Kies dan voor een meerpuntslot. Let wel op dat deze tegen kerntrekken beveiligd moet zijn.

3. Controleer zelf je eigen huis
De inbraakcijfers dalen, maar dan nog is elke inbraak er 1 teveel. Ga zelf aan de slag en check hoe veilig jouw huis is. Haal er een PKVW-expert bij of check je huis aan de hand van de InbraakPreventieCheck-app. Aan de hand van foto's kun je zien of jij een goed of slecht slot hebt.4. Kerntrekken
Inbrekers hebben een kwart van de voordeuren binnen een minuut open met een tang en schroevendraaier. Met de cilindertrekmethode kan 55% van de voordeuren geopend worden, zelfs als deze deuren voorzien zijn van zwaar deurbeslag.

Bescherm je tegen de cilindertrekmethode en haal anti-cilindertrekbeslag in huis. Dit kun je al aanschaffen voor slechts € 70,- voorzien van een SKG*** keurmerk, dat wil zeggen dat deze volgens de hoogste kwaliteitsvoorwaarden en -standaarden is getest.

5. Toch een inbraak?
's Nachts een inbraak? Ga de confrontatie niet aan maar bel direct 112. Ga je toch de confrontatie aan dan zal de eerste reactie van de dief geweld zijn en dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er te allen tijde voor dat je een mobiele telefoon bij de hand hebt, ook in je slaapkamer. Zo kun je altijd 112 bellen of eventueel een Whatsapp-groep in de buurt inseinen.

 

Is jouw huis 100% veilig? | Doe de check!

In het kader van de Nationale InbraakPreventieWeken ontwikkelde Stichting NIPW de InbraakPreventieCheck-app. Een inbraak is echt eenvoudig te voorkomen en daar helpen we je graag bij. Met deze app kun je heel eenvoudig checken hoe veilig jouw woning op dit moment is en waar je zwakke plekken kunt verhelpen. Binnen enkele minuten zie je wat je kunt verbeteren als je woning inbraakgevoelig blijkt te zijn. De app leidt je in eenvoudige stappen op je mobiel door de verschillende ruimtes in je huis om te checken hoe goed je huis beveiligd is tegen inbraak. Je kunt een foto van het slot of raamboompje insturen en om advies vragen.

Download de app

Download de app nu en doe meteen de check!

> Google Play 
> App Store

Download de InbraakPreventieCheck-app

Veilig-wonen-app

Quofi ondertekent Convenant Preventie Woninginbraken

Als ondertekenaar van het Convenant willen wij als Quofi onze klanten beter voorlichten over gecertificeerde sloten en andere inbraakwerende maatregelen. Op die manier helpen wij het aantal woning­inbraken terug te dringen en woningen minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers.

Convenant Preventie Woninginbraken

> Meer informatie over het Convenant vind je hier