Wat is inbraakpreventie en hoe houd jij je huis veilig?

Veilig wonen

Nationale Inbraak Preventie WekenSKG Sterren, NIPW en PKVW uitgelegd | Anti-inbraak tips | InbraakPreventieCheck-app | Convenant

Veilig en zorgeloos wonen, dat moet toch mogelijk zijn voor iedereen? Dat vinden wij van Quofi ook en dus helpen wij je samen met de Stiching NIPW om je huis veiliger en inbraakwerend te maken. Bescherm je gezin en voorkom dat een inbreker binnen kan komen!

De Nationale inbraakpreventie weken zijn gestart!

De Nationale inbraakpreventie weken zijn van start. Hét moment om aan de slag te gaan met inbraakpreventie. Deze weken worden tweemaal per jaar gehouden, in mei-juni en in november-december. Tijdens deze weken wordt iedereen er bewust van gemaakt hoe een inbraak voorkomen kan worden en welke materialen hieraan bijdragen. Quofi is actief lid van het Convenant Preventie Woninginbraken en wij bieden daarom een uitgebreide selectie van SKG- en PKVW-gekeurde producten die jou helpen om je huis beter te beveiligen. Bekijk hier de acties van Yale Smart Living in het kader van NIPW.

Anti-inbraak tips van Quofi

Lees over kerntrekbeveiliging bij Quofi
Lees alles over Yale Smart-Living beveiliging
Lees de brandpreventie tips van Quofi

De SKG sterren uitgelegd

Om duidelijkheid te scheppen over de mate van veiligheid, is het SKG-keurmerk in het leven geroepen. Dit staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en verwijst naar de mate waarin een slot bestand is tegen inbraak. Met dit hulpmiddel is het de bedoeling dat het voor de consument duidelijker en makkelijker wordt om te begrijpen waarom ze voor het ene, of het andere slot kiezen. Een minder sterk slot krijgt een waardering met één ster, terwijl het best beveiligde slot een waardering krijgt met drie sterren.

  • 1 ster - SKG*
    Dit slot heeft een standaard niveau inbraakwering. Dit houdt in dat het openbreken minimaal drie minuten moet duren met eenvoudig gereedschap.
  • 2 sterren - SKG**
    Dit slot heeft een hoog niveau inbraakwering. Dit houdt in dat het openbreken minimaal drie minuten moet duren met geavanceerd gereedschap.
  • 3 sterren - SKG***
    Dit slot heeft het allerhoogste niveau inbraakwering. Dit houdt in het openbreken minimaal vijf minuten moet duren met zwaar gereedschap.

*Er zijn ook sloten zonder een "ster-waardering". Deze hebben enkel een vinkje . Dit zijn sloten die enkel geschikt zijn als toevoeging op een SKG-gekeurd slot. Deze sloten horen niet als hoofdslot gebruikt te worden.

Wat is het NIPW

De Nationale inbraakpreventie weken is een initiatief van het Ministerie van Veiligheid En Justitie en het Verbond van Verzekeraars. Daarnaast heeft de stichting partners zoals Nemef (Assa Abloy), Ring, SecuritasHome en Yale Smart Living. De stichting NIPW heeft als doel om iedereen er bewust van te maken wat de risico's zijn van slecht beveiligd raam- en deurbeslag. In een strijd tegen inbraak zet de NIPW acties op ter bewustwording van inbraak. Samen met haar partners heeft de stichting bovendien keurmerken en kwaliteitseisen opgesteld die het voor de consument beter begrijpbaar maakt welke producten, op welke manier bijdrage aan hun veiligheid.

Twee maal per jaar worden de inbraakpreventie weken georganiseerd, waarbij gestimuleerd wordt om minimaal één stap te zetten naar een beter beveiligd huis. Wil je alvast een paar tips lezen die je thuis kunt gebruiken? Lees dan onze blog over de inbraakpreventietips.

Nationale Inbraak Preventie Weken logo

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Naast het SKG-keurmerk heeft de stichting NIPW samen met Politie Nederland het PKVW-keurmerk opgericht. Dit keurmerk wordt gebruikt om te bepalen in welke mate een woning voldoet aan de inbraakpreventie-eisen. Door de inbraakpoging aanzienlijk te vertraging neemt de kans toe dat de dader gearresteerd kan worden, daalt de hoeveelheid schade die aangericht wordt en loopt men minder risico op het verliezen van kostbaar bezit. Bovendien kan het PKVW-certificaat vaak gebruikt worden om in aanmerking te komen voor een premie-korting bij de inboedelverzekeraar. Hoe dit precies in zijn werk gaat kun je opvragen bij de verzekeraar of de verzekeringsagent.

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen wordt, naast het certificaat, bovendien vaak getoond door middel van een sticker aan de binnenkant van een ruit. Hiermee ziet de gelegenheids-inbreker direct dat hij hier weinig kans van slagen zal hebben. Wil je meer lezen over het PKVW en hoe dit werkt, lees dan onze blog over het PKVW

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Meer tips, kijk op maakhetzeniettemakkelijk.nl

5 snelle anti-inbraaktips

1. Deur op slot
Draai de deur echt op slot, ook als je maar even weggaat. 1 tot 2 huisgenoten doen de deur niet altijd op slot. Dit geeft de inbreker de kans om te flipperen. Met slechts een pasje is hij binnen een halve minuut binnen zonder enige inbraakschade.

2. Extra maatregelen
Slechts 1 op de 13 huishoudens heeft 2 extra sloten (onder en boven een knip) op zijn voordeur, waardoor een inbreker op 2 extra punten aan de slag moet. Hij kiest dan wel een ander uit. Wil je liever alles in 1? Kies dan voor een meerpuntslot. Let wel op dat deze tegen kerntrekken beveiligd moet zijn.

3. Controleer zelf je eigen huis
De inbraakcijfers dalen, maar dan nog is elke inbraak er 1 teveel. Ga zelf aan de slag en check hoe veilig jouw huis is. Haal er een PKVW-expert bij of check je huis aan de hand van de InbraakPreventieCheck-app. Aan de hand van foto's kun je zien of jij een goed of slecht slot hebt.4. Kerntrekken
Inbrekers hebben een kwart van de voordeuren binnen een minuut open met een tang en schroevendraaier. Met de cilindertrekmethode kan 55% van de voordeuren geopend worden, zelfs als deze deuren voorzien zijn van zwaar deurbeslag.

Bescherm je tegen de cilindertrekmethode en haal anti-cilindertrekbeslag in huis. Dit kun je al aanschaffen voor slechts € 70,- voorzien van een SKG*** keurmerk, dat wil zeggen dat deze volgens de hoogste kwaliteitsvoorwaarden en -standaarden is getest.

5. Toch een inbraak?
's Nachts een inbraak? Ga de confrontatie niet aan maar bel direct 112. Ga je toch de confrontatie aan dan zal de eerste reactie van de dief geweld zijn en dit wil je natuurlijk voorkomen. Zorg er te allen tijde voor dat je een mobiele telefoon bij de hand hebt, ook in je slaapkamer. Zo kun je altijd 112 bellen of eventueel een Whatsapp-groep in de buurt inseinen.

 

Is jouw huis 100% veilig? | Doe de check!

In het kader van de Nationale InbraakPreventieWeken ontwikkelde Stichting NIPW de InbraakPreventieCheck-app. Een inbraak is echt eenvoudig te voorkomen en daar helpen we je graag bij. Met deze app kun je heel eenvoudig checken hoe veilig jouw woning op dit moment is en waar je zwakke plekken kunt verhelpen. Binnen enkele minuten zie je wat je kunt verbeteren als je woning inbraakgevoelig blijkt te zijn. De app leidt je in eenvoudige stappen op je mobiel door de verschillende ruimtes in je huis om te checken hoe goed je huis beveiligd is tegen inbraak. Je kunt een foto van het slot of raamboompje insturen en om advies vragen.

Download de app

Download de app nu en doe meteen de check!

Download de InbraakPreventieCheck-app via de Google Playstore
Download de InbraakPreventieCheck-app via App store

Download de InbraakPreventieCheck-app

Veilig-wonen-app

Quofi ondertekent Convenant Preventie Woninginbraken

Als ondertekenaar van het Convenant willen wij als Quofi onze klanten beter voorlichten over gecertificeerde sloten en andere inbraakwerende maatregelen. Op die manier helpen wij het aantal woning­inbraken terug te dringen en woningen minder aantrekkelijk te maken voor inbrekers. Leden van het convenant maken zich samen sterk om het aantal woninginbraken nog verder terug te brengen door actief aandacht te besteden aan het belang van goede sloten en andere inbraakwerende maatregelen. 

Convenant Preventie Woninginbraken

Het Convenant Preventie Woninginbraken bestaat uit: de politie, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken, de Vereniging van Winkelketens in de Doe Het Zelf branche, Bauhaus, Quofi, DGN Retail (HUBO, Multimate), Ferney, Hornbach, Intergamma (Gamma en Karwei), Kluswijs, Nicovij (Profnorm, E-Norm en Lockmasters), Praxis, en Transferro (Probin).

> Meer informatie over het Convenant vind je hier