Werkschoenen voor groot en klein bij Quofi

Werkschoenen voor hem en haar

Een goede vakman/vrouw stoot zich geen 2x aan dezelfde steen. Een stalen neus is daarom een must met veilig werken. Zowel voor de kleinste maten en de grootste maten heeft Quofi een ruim aanbod voor mannen en vrouwen. Ga je liever voor een neutrale zwarte kleur? Of een fleurige en felle kleur? Aan jou de keus.

Bekijk alle kleine maten werkschoenen bij Quofi
Bekijk alle grote maten werkschoenen bij Quofi
Bekijk alle werkschoenen met een S3 normering
Bekijk alle schoenen met ESD keuring bij Quofi
Bekijk alle lage werkschoenen bij Quofi
Bekijk alle hoge werkschoenen bij Quofi
Bekijk alle S1(P) werkschoenen bij Quofi
Bekijk alle S2 werkschoenen bij Quofi
Puma werkschoenen bij Quofi
Atlas werkschoenen bij Quofi
Quick werkschoenen bij Quofi
Bata werkschoenen bij Quofi
Elten werkschoenen bij Quofi
Emma werkschoenen bij Quofi

Werkschoenen voor dames

Het zijn niet alleen de mannen die de handen uit de mouwen kunnen steken, of beter gezegd: de voeten uit de pijpen kunnen steken. Tenslotte gaat het hier om werkschoenen en de vakvrouw wil haar voeten net zo graag goed beschermd hebben met goede werkschoenen voor dames. Voor de klussende vrouw hebben wij diverse modellen werkschoenen voor dames in een kleinere maat (36 tot 40) en enkele modellen in een kleur die wat vrolijker oogt dan het klassieke zwart. De veiligheid en normering van deze schoen is gelijk aan die van de mannen, echter wordt er in het design vaak rekening gehouden met een kleinere maat en een wat vrolijker ontwerp.

Werkschoenen voor heren

Ook de vakman kan bij Quofi slagen voor zijn nieuwe werkschoenen voor heren. Met diverse hoge en lage modellen is er voor ieder wat wils. Ons advies is om hierbij goed te letten op de normering, aangezien niet elke werkplek dezelfde eisen heeft voor voetbescherming. Werkschoenen voor heren zijn in veel verschillende maten te krijgen, waarbij enkele extra grote maten beschikbaar zijn (45 en groter). Met de nieuwe designs en ontwerpen wordt de gemiddelde werkschoen wat mooier en netter, en wordt de lompe klomp van vroeger achter zich gelaten. Zowel werkschoenen voor heren als de werkschoenen voor dames hebben dezelfde normering.

Veiligheidsschoenen normering

Voor verschillende werkplekken en situaties zijn verschillende eisen. Zo is het niet overal nodig dat de zool anti-statisch is of anti-perforatie bescherming biedt. De normering voor werkschoenen wordt gedaan met een O- of S-normering. Zo heb je bijvoorbeeld de OB, O1, O3, S1 en S1P, S2, S3 en S5. Een S4 hoeft niet zozeer veiliger te zijn dan een S1, de S4 is bijvoorbeeld niet geschikt voor Automotive (garages, schadeherstel en spuiterijen) terwijl de S2 dit wel is. In het assortiment van Quofi hebben wij gekozen voor de meest gevraagde werkschoen, wat de S1/S1P, S2 en S3 is. Hierbij zijn ook nog enkele ESD modellen beschikbaar, wat staat voor Electronic Static Dicharge.

S1 en S1P normering

De S1 of S1P normering is een zeer veel gebruikte normering. De S1 normering houdt in dat de schoen minimaal een veiligheidsneus heeft (deze hoeft niet perse van staal te zijn), antistatische eigenschappen en een energie-absorberende hak. Deze schoenen zijn geschikt voor droge omstandigheden. De P op het einde van S1P houdt in dat de schoen een normale S1 schoen is, echter heeft deze ook een veiligheidszool (anti-perforatie) waardoor deze ook geschikt is voor werkplaatsen waar scherpe voorwerpen op de grond kunnen liggen.

Zo is een werkschoen met een S1P normering geschikt voor automotive (schadeherstel, autospuiterij, garage), chemische industrie (laborant, proces engineer, chemische fabriek), elektronica (telefonie, elektricien, data center, onderhoudsmonteur, hardware designer), farmaceutische industrie (laboratorium, productie), logistiek (magazijn, chauffeur, grafisch, transport), security en service (beveiliging, marechaussee, vliegveld, coördinator, opzichter), voedselindustrie (zuivelfabrieken, slachthuizen, bakkerij, pluimvee, visserij), ziekenhuis en verzorging (dokters, verpleegkundigen, thuiszorg), horeca (keuken, bediening, kantine, chef).

S2 normering

De S2 normering houdt in dat de schoen hetzelfde is als de S1 schoen, met daaraan toegevoegd een verhoogde weerstand tegen water in de schoen krijgen. Overige eigenschappen zoals de veiligheidsneus en zool zijn gelijk aan die van een S1. De S2 is wel geschikt om in natte omgevingen te werken, terwijl de S1 dat niet is.

Zo is een werkschoen met een S2 normering geschikt voor agrarisch (landbouw, veeteelt, groenvoorziening, bosbouw, boer), automotive (schadeherstel, autospuiterij, garage), bouw (bouwvakker, timmerman, loodgieter), chemische industrie (laborant, proces engineer, chemische fabriek), elektronica (telefonie, elektricien, data center, onderhoudsmonteur, hardware designer), farmaceutische industrie (laboratorium, productie), logistiek (magazijn, chauffeur, grafisch, transport), metaal (lasser, metaalbewerker), security en service (beveiliging, marechaussee, vliegveld, coördinator, opzichter), voedselindustrie (zuivelfabrieken, slachthuizen, bakkerij, pluimvee, visserij), ziekenhuis en verzorging (dokters, verpleegkundigen, thuiszorg), horeca (keuken, bediening, kantine, chef).

S3 normering

S3 schoenen zijn bij uitstek de meest populaire schoenen. Deze veiligheidsschoenen zijn geschikt voor de meeste omstandigheden. Naast de eigenschappen van de S1P en S2 heeft de S3 ook waterbestendige eigenschappen. Dit houdt in dat de zool zowel beschermd tegen vocht als materialen die op de schoen vallen of onder de schoen liggen. De S3 schoen is ook geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen.

Zo is een werkschoen met een S3 normering geschikt voor agrarisch (landbouw, veeteelt, groenvoorziening, bosbouw, boer), automotive (schadeherstel, autospuiterij, garage), bouw (bouwvakker, timmerman, loodgieter), chemische industrie (laborant, proces engineer, chemische fabriek), elektronica (telefonie, elektricien, data center, onderhoudsmonteur, hardware designer), farmaceutische industrie (laboratorium, productie), logistiek (magazijn, chauffeur, grafisch, transport), metaal (lasser, metaalbewerker), security en service (beveiliging, marechaussee, vliegveld, coördinator, opzichter), voedselindustrie (zuivelfabrieken, slachthuizen, bakkerij, pluimvee, visserij), ziekenhuis en verzorging (dokters, verpleegkundigen, thuiszorg), horeca (keuken, bediening, kantine, chef).

ESD toevoeging

ESD staat voor Electro Static Discharge. Dit houdt in dat de veiligheidsschoen in staat is om elektrisch opladen te voorkomen en de schoen goed beschermd is tegen elektrische schokken. Omdat de schoenen een zeer lage weerstand hebben wordt de elektriciteit makkelijk afgevoerd naar de grond waar men op staat. Dit voorkomt het ongecontroleerd opbouwen van statische elektriciteit. De ESD toevoeging is vooral een vereiste op locaties waar veel met elektriciteit wordt gewerkt. Denk hierbij aan fabriekshallen, elektriciens, telefonie en data-center, keukens en locaties met brandbare stoffen.