Milwaukee Tools deals

Met de professionele powertools van het Amerikaanse Milwaukee verzeker je jezelf van kwaliteit en power. Kies tussen het extra vermogen van de 18V systemen, de lange duur van de 12V accu of de onbegrensde energie van de bedrade machines. Tijdens de Quofi Milwaukee zomerdeals scoor jij extra korting op verschillende Milwaukee powertools.

Lees meer >

 

Milwaukee Tools geschiedenis

Het van origine Amerikaanse Milwaukee Heeft zijn naam al jarenlang in cement gegoten in de Verenigde Staten. Daar wordt het merk al geruime tijd geroemd om zijn hoge vermogen, robuuste kwaliteit en levensduur. Het merk begon in 1924 nadat een grote brand de fabriek van A.H. Petersen Tool Company uit 1918 vernietigd had. De eigenaar, Albert F. Siebert begon met het repareren van diverse andere merken gereedschap, om zo een beter idee te krijgen van de zwakke punten van gereedschap. Deze kennis werd weer gebruikt om de producten van Milwaukee te verbeteren, wat leidde tot een sterke reputatie van hoogstaande machines met een hoge levensduur.

Milwaukee Tools toen en nu

Tijdens de tweede wereld oorlog had Milwaukee een contract met de Amerikaanse Marine, waardoor ze in korte tijd enorm hard groeide. De ontwikkelingen en groei die uit deze samenwerking voortkwam lanceerde het bedrijf tot nieuwe innovaties en internationale mogelijkheden. Vandaag de dag is Milwaukee een fabrikant met verkopers en distributeurs door de hele wereld. In 2016 was het zelfs de één-na grootste leverancier van eletrisch gereedschap binnen Amerika. Het merk Milwaukee valt tegenwoordig onder Techtronic Industries en staat zij aan zij met AEG, Ryobi, Hoover, Dirt Devil en Vax.

Het Milwaukee aanbod

Door de jaren heen is Milwaukee uitgegroeid tot een fabrikant van wereldformaat en daar hoort ook een bijpassend assortiment bij. Ondanks dat het merk 100 jaar geleden slechts één machine had (de "Hole-Shooter"), zijn er inmiddels enkele honderden producten te krijgen. De volledige catalogus aan Milwaukee producten varieert van handgereedschap (rolmaten, tangen, schroevendraaiers) tot EHBO-kisten en van gereedschapstassen (koffers, tassen, organisers en meer) tot machines (slagmoersleutels, schroefmachines, boormachines, zagen en meer). Vandaag de dag heeft Milwaukee iets voor elke serieuze klusser of professional dankzij de keuze tussen het oersterke 18V accu-systeem, de lange levensduur van de 12V accu of de onbegrensde mogelijkheden van de bedrade machines.