Energiezuinig wonen assortiment

Ga je aan de slag met energiezuinig wonen en dus duurzaam wonen? Goed idee, want met slechts een paar kleine aanpassingen in en rondom het huis maak jij het verschil voor je portemonnee en draag je bij aan milieu. Wij helpen je op weg en zetten de mogelijkheden voor je op een rij!

Ga direct naar: Slimme en milieubesparende verlichting | tochtwering | isolatie 

Tip 1:
Vervang Gloei- en hallogeen lampen door LED lampen

Hiermee verbruik je tot 85% minder stroom dan bij een halogeenlamp en LED verlichting is ook nog eens 90% zuiniger dan gloeilampverlichting. De aanschafprijs ligt hoger dan een gloeilamp, maar na een tijd zie je de energiekosten dalen en ook de lamp gaat langer mee.

Ga direct naar ons:

EGLO LED | Gaat er al een lampje branden?

Eglo LED verlichting

Met de EGLO LED verlichting haal je betaalbare duurzame LED verlichting in huis, maar hoef je niet af te doen op stijl. EGLO LED verlichting is ontworpen op basis van de laatste woontrends en volgens de modernste lichttechnologieën.

EGLO connect – nog slimmere verlichting

Ons assortiment Eglo connect slimme verlichting

Even checken of je het licht wel uit hebt gedaan of op afstand alvast je huis- en tuinverlichting aanzetten? Met EGLO connect LED verlichting bedien je je verlichting op afstand met een handige app, waarmee je het licht naar stemming kunt instellen en dimmen of op bepaalde tijden aan of uit zet.

Klusadvies energiebesparen

Tip 2:
Zet je huis niet op de tocht

Voorkom dat er warme lucht naar binnendringt en je airco overuren draait (en dus meer stroom verbruikt). Gebruik tochtstrips en valdorpels om naden en kieren langs deuren en ramen te dichten. Zo beperk je koelteverlies of warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken of koelen.

Ga direct naar ons:

Tochtprofielen en Tochtstrips

Assortiment Tochtstrips en tochtprofielen

Tochtstrips en tochtprofielen zijn er gemaakt om kleine tot grote naden en kieren te dichten. Door het plaatsen van een aluminium tochtprofiel tegen de onderkant van de voordeur of het plakken van een zelfklevende rubberen tochtband in de naden langs het raam, maak je je huis in een handomdraai tochtdicht.

De brievenbus – hét tochtgat

Bekijk ons assortiment brievenbusafdichtingen

Het grootste tochtgat in huis is de brievenbus. Vooral als hier nog geen tochtborstel of brievenbusafdichting in is geplaatst komt er binnen de kortste keren iedere keer een hoop kou of warmte binnen. Met gebruik van een brievenbusafdichting houd je ongewenste warme of koude lucht buiten, wat weer stoken scheelt.

Bekijk ons EGLO assortiment
Verlichting

Bekijk ons assortiment Deltafix
Tochtwering

Ga naar ons assortiment Ellen tochtprofielen
Tochtprofielen

Ga direct naar ons illbruck assortiment
Purschuim

Tip 3:
Pak je dak in en dicht gaten

Blijf je nog even op je huidige plek wonen, dan is het slim om te investeren in een goede isolatie. Ook als je gaat verhuizen, want een goed geïsoleerd huis maakt je huis een stuk meer waard. Dé belangrijkste plek om je huis te isoleren is de binnenkant van het dak en deze kun je met gemak zelf aanpakken met behulp van purschuim of isolatiefolie.

Ga direct naar ons:

Purschuim – de finishing touch

Purschuim de finishing touch

Purschuim is een snelle en betaalbare manier om kieren, naden en voegen van scheidingwanden, kruipruimtes en spouwmuren te isoleren en dus zo warmte/koelte verlies te voorkomen. Het schuim spuit je in het gat of de kier en vult zichzelf op, waardoor je woning goed geïsoleerd wordt.

Isoleren - binnenkant dak

Isolatie binnenkant dak

Warmte stijgt op naar boven naar het dak. Is je dak niet goed geïsoleerd dan raak je die warmte kwijt. Met behulp van isolatiefolie kun je op een eenvoudige manier de binnenkant van het dak isoleren waardoor warmte in de winter binnen blijft en door reflectie 80% van warmte in de zomer buiten houdt.